Abyste si pÅ™ipravili opravdu dobrou kávu, poslyÅ¡te nÄ›kolik zásadnÃch rad. Vždy použÃvejte Äisté nádobà a kvalitnà vodu na zalità kávových zrn. Voda by nemÄ›la být nikdy vaÅ™ÃcÃ, mÄ›la by mÃt teplotu zhruba devadesát tÅ™i až devadesát ÄtyÅ™i stupnÄ› Celsia. To je nejideálnÄ›jÅ¡Ã doporuÄovaná teplota. Vždy si vybÃrejte a použÃvejte smÄ›s, která má tu správnou propustnost vody a správnou hustotu. Velmi důležité je dodržet správný pomÄ›r smÄ›si na vyluhovánà a správnou dobu louhovánà jednotlivých druhů káv. Zrna použÃvejte vždy pouze ÄerstvÄ› pražená a skladujte a uchovávejte je ve vzduchotÄ›sné nádobÄ›. Nikdy je nemelte pÅ™ÃliÅ¡ dlouho dopÅ™edu, ale vždy tÄ›snÄ› pÅ™ed spaÅ™enÃm.
Zásady se majà dodržovat
Pokud dodržÃte veÅ¡keré tyto zásady, vaÅ¡e pÅ™Ãprava kávy bude naprosto dokonalá. Pijte ji potom po malých douÅ¡cÃch co nejdÅ™Ãve poté, co jste si nachystali. DoporuÄuje se pÅ™i jejà konzumaci vypÃt alespoň jeden decilitr vody pokojové teploty. A nezapomeňte, že každý pokrm Äi nápoj musÃte vyrábÄ›t s láskou a radostÃ. JedinÄ› tak bude váš požitek naprosto dokonalý.